Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/10269
Title: Спосіб прогнозування ушкодження таза у жінок при пологах : інформаційний лист про нововведення в системі охорони здоров’я
Authors: Олійник, Антон Олександрович
Голка, Григорій Григорович
Істомин, Дмитро Андрійович
Keywords: клінічне обстеження
Issue Date: 2015
Citation: Спосіб прогнозування ушкодження таза у жінок при пологах : інформаційний лист про нововведення в системі охорони здоров’я № 306–2014 / А. О. Олійник, Г. Г. Голка, А. Г. Істомін, Д. А. Істомін, О. Б. Овчаренко, Н. О. Олійник, О. М. Аралов ; Харківський національний медичний університет, Укрмедпатентінформ. – Київ : Укрмедпатентінформ, 2015. – 4 с.
Abstract: Переважними методами прогнозування ушкоджень таза при пологах залишаються клінічний та рентгенологічний. Проте, рентгенологічне дослідження має обмежене застосування під час вагітності і пологів з причини великого променевого навантаження й інформативне тільки у пацієнток з вираженим діастазом в лобковому симфізі.Автори розширили арсенал способів прогнозування ушкодження таза у жінок при пологах.
Description: Пропонується для впровадження в лікувально-профілактичних установах практичної охорони здоров’я (обласних, міських, районних) ортопедичного профілю спосіб прогнозування ушкодження таза у жінок при пологах, що включає клінічне обстеження пацієнтки, при цьому прогнозування здійснюють за сукупністю результатів, які одержують в результаті доступних методів обстеження вагітної жінки при своєчасній її реєстрації за місцем нагляду і ушкодження таза при пологах прогнозують при виявленні хоча б одної із ознак.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/10269
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра травматології та ортопедії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Інформаційний лист Олійник.doc65,5 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.