Механічна та клінічна характеристика з’єднання «стрижень-кістка» у разі лікування вогнепальних переломів зовнішними стрижневими пристроями різних виробників - Литвишко, Валерій Олександрович; Клапчук, Ю.В.; Попсуйшапка, О.К. (My University, 2023)
З’ясувати стан кісткового різьблення за умов заведення стрижнів різних виробників і встановити тривалість стабільного з’єднання «стрижень – кістка» в разі лікування діафізарних переломів кісток кінцівок. Методи. Проведено експеримент з використанням великогомілкових кісток телят. Відібрані стрижні, які використовують у зовнішніх фіксаторах виробників: Biomet (Франція), Stryker (США), ТОВ Ейч Бі Орто (Україна), ОРТОПАК (Україна)
Keywords: стрижень; довгі кістки кінцівок; зовнішня фіксація; вогнепальні переломи; стабільність фіксації; 2023у