Вплив ожирінн на показники метаболізму кісткової тканини і перебіг остеоартрозу - Журавльова, Лариса Володимирівна; Олійник, Марія Олександрівна (My University, 2018)
Останні дослідження свідчать про певне значення порушень метаболізму кісткової тканини (МКТ) у розвитку остеоартрозу (ОА). Вважається, що показники МКТ взаємопов’язані з вираженістю змін у суглобах, поширеністю суглобового синдрому та вираженістю синовіїту. Мета роботи - вивчити взаємозв’язок між показниками метаболізму кісткової тканини та вираженістю суглобового синдрому у хворих на ОА та при його поєднанні з ожирінням.
Keywords: ожиріння; остеоартроз; остеокальцин