Проблеми діагностики гіпотиреозу в практиці сімейного лікаря - Бобро, Лілія Миколаївна; Тимошенко, Дар’я Василівна (sci-conf.com.ua, 2022)
У роботі проведено аналіз літературних джерел, де розглядались клінічні випадки досліджень недіагностованого гіпотиреозу у практиці сімейного лікаря. Аналіз показав, що близько 5-7% населення США та Європи мають недіагностований гіпотиреоз, що передбачає наявність великої кількості людей без діагнозу, які можуть наражатися на ризик несприятливих клінічних наслідків [4]. Наявність чи відсутність симптомів не є надійним предиктором стану щитовидної залози. Важливо діагностувати захворювання щитовидної залози лабораторно, включаючи пацієнтів із відносно легким субклінічним гіпотиреозом, щоб вони були скеровані відповідним чином, для оптимізування довгострокових результатів.
Keywords: гіпотиреоз; неповна діагностика; сімейний лікар