Основні біохімічні показники місцевого імунітету та РН в ротовій рідині щурів за умов впливу електромагнітного випромінювання змінним електричним полем низької частоти - Соколова, Ірина Іванівна; Марковська, Ірина Володимирівна; Марковська, Олена Володимирівна (My University, 2019)
Досліджено основні біохімічні показники місцевого імунітету, а саме вміст секреторного імуноглобуліну та лізоциму в ротовій рідині тварин, які піддавалися тривалому впливу електромагнітного випромінювання змінним електричним полем низької частоти. У щурів спостерігаються достовірне зниження показника гуморального імунітету - секреторного IgA та антибактеріаль-ного захисту–лізоциму, що призводить до змін захисної функції ротової рідини.
Keywords: місцевий імунітет; ротова рідина