Порівняльна характеристика морфометричних показників мозолистого тіла головного мозку жінок другого періоду зрілого віку за даннимм МРТ-зображень та анатомічних препаратів - Боягіна, Ольга Дмитрівна; Боягина, Ольга Дмитриевна; Boiagina, Olga (My University, 2018)
В останній час дослідники при вивченні мозолистого тіла віддають перевагу магнітно-резонансній томографії. У своїх дослідженнях ми переконалися в тому, що роздільна здатність останньої в порівнянні з анатомічними методами є недостатньою для більш докладного розрізнення деяких структур, що було показано в наших попередніх публікаціях. На нашу думку, контурні зображення мозолистого тіла в сагітальному ракурсі, отримані за допомогою обох методів, є повністю зіставними і можуть бути оцифровані в єдиному алгоритмі метричних вимірювань. Мета даного дослідження полягала в з’ясуванні того, в якій мірі відрізняються за розмірними показниками анатомічні препарати мозолистого тіла жінок другого періоду зрілого віку від відповідних їм прижиттєвих параметрів.
Keywords: Мозолистое тело; Мозолисте тіло