Латинська мова та медична термінологія. Частина ІІ. Клінічна та фармацевтична термінологія (для студентів стоматологічного факультету) - Дерев'янченко, Наталя Володимирівна; Литовська, Олександра Веніамінівна; Дюрба, Діна Вікторівна (Харківський національний медичний університет, 2016)
В опануванні клінічною термінологією основну роль відіграє засвоєння певної кількості греко-латинських терміноелементів. Терміноелемент (ТЕ) – це словотворчий структурний елемент клінічного терміна, який має фіксоване значення і написання.ТЕ утворюють однотипні за своєю структурою і семантикою (значенням) терміни. ТЕ мають різний ступінь частотності: так, одні можуть входити до складу двох-трьох, а інші – до складу кількох десятків термінів.
Затверджено Вченою радою ХНМУ Протокол № 13 від 24.11.2016
Keywords: грецькі корені; префікси; клінічні терміни; греко-латинські терміноелементи; РЗ2023/2016; 2023у/2016