Грома, Є.В.Алекберов, С.О.Дунаєва, О.В.2019-11-292019-11-292019-05-30Грома Є. В. Вплив способу життя та харчування на розвиток гіперацидного гастриту, внаслідок зміни складу шлункового соку / Є. В. Грома, С. О. Алекберов, О. В. Дунаєва // Kharkiv international annual scientific meeting (KhIASM) 2019 : збірник матеріалів науково-практичної конференції студентів, молодих вчених та лікарів (Харків, 30–31 травня 2019 р.) / за ред. В. М. Лісового, відповідальний за випуск Г. М. Кожина ; Міністерство освіти і науки України, Харківський національний медичний університет. – Харків, 2019. – С. 59‒60.https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/25072З симптомами гіперацидного гастриту знайомі більше, ніж половина населення нашої планети, оскільки саме ця хвороба вважається найбільш поширеною серед захворювань верхніх відділів шлунково-кишкового тракту. Гіперацидний гастрит розвивається у разі зайвої активності обкладальних клітин шлунка. Даний стан може проявлятися у вигляді таких клінічних проявів як запалення стінки шлунка і дванадцятипалої кишки.ukгіперацидний гастритхарчуванняВплив способу життя та харчування на розвиток гіперацидного гастриту, внаслідок зміни складу шлункового сокуThesis