Дослідження впливу споживання харчових продуктів з генетично модифікованими компонентами на біохімічні показники крові в умовах хронічного гастроентероколіту - Коробчанский, Владимир Алексеевич; Коробчанський, Володимир Олексійович; Korobchanskyi, Volodymyr; Герасименко, Ольга Игоревна; Герасименко, Ольга Ігорівна; Gerasymenko, Olga; Горбач, Татьяна Викторовна; Иваненко, Тамара Александровна (УГНИИ, 2012)
Вивчалися біохімічні зміни в сироватці крові щурів з хронічним гастроентероколітом при вживанні генетично модифікованої сої. Показано, що при використанні у харчуванні генетично модифікованих продуктів відзначаються специфічні зміни в білковому спектрі сироватки крові. Одержані дані про активацію процесів гниття в кишечнику, змінюванню метаболізму в гепатоцитах. Виявлено відсутність токсичної дії трансгенних продуктів на нирки піддослідних тварин.

Biochemical changes in blood serum at rats with chronic gastroenterocolitis during the use of genetically modified soyа bean were studied. It is shown, that at use in a feed of genetically modified products specific changes in an albuminous spectrum of blood serum are marked. The data on activation of processes of rotting in an intestines, change of a metabolism in hepatocytes are received. It was revealed absence of toxic action of transgenic food products on kidneys of experimental animals.