Модуль 2. Мікробіологія, вірусологія та імунологія з мікробіологічною діагностикою. Генетика мікроорганізмів. Антибактеріальні препарати. Вчення про інфекцію. Вчення про імунітет. Алергія - Циганенко, Анатолій Якович; Коваленко, Наталія Іллівна; Замазій, Тетяна Миколаївна (My University, 2011)
Віруси бактерій (бактеріофаги). Фаготипування. Проведення титрування фагів за методом Грація і Аппельмана. Хіміотерапія та хіміопрофілактика. Антибіотики. Визначення чутливості бактерій до антибіотиків методом дифузії в агар і серійних розведень. Вчення про інфекцію. Експериментальний метод діагностики інфекційних хвороб. Серологічний метод дослідження. Орієнтовна реакція аглютинації на склі. Розгорнута реакція аглютинації.Реакції гемаглютинації. Реакції преципітації.Реакції лізису, зв’язування комплементу. Реакція нейтралізації. Реакція імунофлюоресценції, імуноферментного аналізу. Ланцюгова полімеразна реакція. Специфічна імунопрофілактика та імунотерапія інфекційних хвороб.
Keywords: генетика мікроорганізмів; алергія; антибактеріальні препарати; імунітет; інфекція