Про стан та перспективи впровадження інноваційних технологій при підготовці лікарів-інтернів та слухачів в Харківському національному медичному університеті - В’юн, Валерій Васильович; Тельнова, Лариса Григорівна; Власенко, Андрій Володимирович (My University, 2019)
Створення єдиного європейського освітнього і наукового простору потребує переходу на нові форми навчання. Сучасні процеси, що виникають в системі вищого професійної освіти, визначають серйозну зміну підходів до організації навчального процесу у вищих навчальних закладах. Впровадження системи безперервного професійного розвитку, створення єдиного освітянського простору обумовили необхідність використання нового підходу до організації навчання, основаного на застосуванні інноваційних освітніх технологій. Використання сучасних педагогічних технологій в навчальному процесі дозволяє створити абсолютно нові засоби реалізації дидактичних принципів індивідуалізації та диференціації, що позитивно впливають на розвиток дослідницької діяльності лікарів-інтернів, їх творчу активність, реалізацію умов перебігу навчання. У професійній підготовці студентів та лікарів-інтернів використовуються різні інноваційні технології, що включають: відеокомп’ютерну систему, за допомогою якої викладач проводить лекційні та семінарські заняття в спеціально обладнаній аудиторії; «скрин-шот» - спеціальний роздільний матеріал, який окрім інформаційної функції, активує творчу діяльність студентів та лікарів-інтернів; набір інтерактивних технічних та програмних засобів навчання. У теперішній час перед освітянами стоїть доволі складна задача по забезпеченню майбутнього спеціаліста базовою інформацією, вмінням користуватися нею для розв’язання практичних задач і сформувати у майбутнього фахівця уявлення про необхідність самостійного отримання нової професійної інформації на весь період його професійної діяльності.
Keywords: інноваційні освітні технології; професійна підготовка