Право кожного з нас : віртуальна виставка до Всеукраїнського тижня права - Вороніна, Регіна Валеріївна; Серпухова, Валентина Михайлівна; Заговора, Марина Вікторівна (My University, 2019)
Невід'ємною частиною суспільства є правова система відносин між людьми у різних сферах діяльності. Такий підхід забезпечує чітке розуміння обов'язків і прав людини як громадянина, а також надає гарантії для регулювання поведінки колективів відповідно до прийнятих у даному суспільстві засад соціально-економічного, політичного та духовного життя. Тому одним з важливих елементів захисту цих прав є розширення обізнаності людини стосовно своїх прав і способів їх захисту. Найчастіше саме володіння основами правової культури дає змогу кожному громадянину відстоювати свої права без будь-яких обмежень. Особливо ці знання необхідні медичним працівникам, які мають підвищену відповідальність за людське життя та найчастіше піддаються необґрунтованим звинуваченням з боку пацієнтів при виконанні своїх основних обов'язків. Представлені джерела надають загальну картину про законодавчо-правову систему у нашій державі.
Keywords: право; віртуальна виставка; Наукова бібліотека ХНМУ