Вплив міжнародного досвіду на педагогічний процес - Абдуллаєва, Нубар Азад кизи (ХНМУ, 2023)
Модернізація системи вищої медичної освіти в Україні потребує підвищення якості підготовки медичних кадрів, професійного рівня викладачів, розвитку педагогічної компетентності. Все це вказує на необхідність неперервної освіти впродовж усього життя та зумовлюється прискореним розвитком сучасної виробничої сфери, у якій основні техніко-організаційні виміри оновлюються значно швидше, ніж професійна підготовка фахівців. Саме тому в останні десятиліття виникає гостра потреба в постійній перепідготовці, підвищенні й оновленні кваліфікації всіх працівників педагогічної сфери, що можливе лише на концептуальній основі неперервної освіти. Важливу роль в цьому відіграє міжнародне співробітництво з економічно розвинутими країнами світу, в освітній сфері яких панує думка, що «професійно компетентний працівник психологічно орієнтований на безперервну освіту»
Keywords: вища медична освіта; підвищення кваліфікації; міжнародне стажування