Вікові адаптаційні зміни системи крові у людей літнього віку - Ковальова, Н.C.; Маслова, Н.М. (My University, 2026)
Старіння населення є однією з найактуальніших медико-соціальних проблем сучасності. За прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров’я, до 2050 року кількість людей віком понад 60 років становитиме близько 2 мільярдів. Система крові є однією з ключових функціональних систем організму, що забезпечує транспорт кисню, імунний захист, гемостаз та підтримання гомеостазу. Вікові зміни її структурних і регуляторних компонентів суттєво впливають на функціональні можливості організму, рівень захворюваності та адаптаційний потенціал людей літнього віку.
Keywords: система крові; вікові зміни; 2026у