Динаміка адаптації серцево-судинної системи підлітків під час навчання за спеціальностями фінансово-кредитної сфери - Усенко, Сергій Анатолійович; Карабан, Олег Михайлович; Лоскутов, Микола Федорович; Попова, Тетяна Михайлівна; Тимошенко, Любов Володимирівна; Попов, Олег Іванович; Усенко, Світлана Георгіївна (My University, 2018)
Таким чином, подібна динаміка показників вегетативного компоненту діяльності може бути розцінено як збільшення інтенсивності адаптації з вираженим нервово-емоційним напруженням і зменшенням рівня реалізації основних гемодинамічних показників. На підставі отриманих даних нами розроблено комплекс режимно-організаційних заходів для профілактики розвитку у студентів до нозологічних станів.
Keywords: серцево-судинна система; динаміка; підлітки; навчання