Роль клітинної імунної відповіді у розвитку ускладнень стабільної стенокардії у хворих з супутнім ожирінням - Габісонія, Тамарі Несторівна (ХНМУ, 2014)
На тлі збільшення стенозу за рахунок атеросклеротичної бляшки встановлені за даними МСКТ –коронарографії, відбувалось достовірне підвищення неоптерина , що вказує на взаємозв'язок ступеня виразності та розповсюдженості атеросклеротичного ураження судин та рівня неоптерина, це в свою чергу дозволяє розглядати підвищення рівня неоптерина, як маркер ризику розвитку ускладнень стабільних форм ішемічної хвороби серця
Keywords: стенокардія; ожиріння; імунна відповідь