Вклад П. Ферма у розвиток біостатистики - Усенко, Світлана Георгіївна; Остапенко, Дар’я Миколаївна; Дрокін, Андрій Вікторович; Усік, Олександр Володимирович (My University, 2018)
Ферма дуже захоплювався завданнями, що не мають рішення. І саме Велика теорема Ферма стає знаменитим «твердженням про неможливість» [5, с.2]. Формулювання цієї теореми була неймовірно простим, що і привернуло незліченну кількість математиків з усього світу, які намагалися довести її. І навіть не дивлячись на те, що в ХХ столітті за допомогою звичайної теорії ідеалів з нею було покінчено Уайлсом, до сих пір надсилаються «докази» великої теореми Ферма.
Keywords: графічні зображення; прямокутна система координат; біологічна статистика