Проблема печінкової енцефалопатії в загальномедич-ній практиці - Малик, Наталья Витальевна (My University, 2016)
Таким чином, ПЕ у хворих на цироз печінки є не тільки токсичною та метаболічною, але і дисциркуляторною, що необхідно враховувати при лікуванні даної патології. Тому в план лікування цих пацієнтів доцільно включати препарати, які мають антиоксидантну дію, покращують показники діяльності головного мозку та церебральної гемодинаміки (актовегін). Таким чином, покращуються не тільки когнитивні та психоемоційні прояви, але і важлива ланка патогенезу енцефалопатії – церебральна дисциркуляція.
Keywords: печінкова енцефалопатія; загальномедична практика