Особливості перебігу гострої серцевої недостатності на тлі цукрового діабету 2 типу - Лапшина, Лариса Андріївна; Кравчун, Павло Григорович; Золотайкіна, Вікторія Ігорівна (My University, 2013)
при гострій серцевій недостатності (ГСН) з цукровим діабетом 2 типу (ЦД) гіперпродукція лейкотрієну С4, активація імунозапалення мають такі взаїмопотенцюючі складові як гостра серцева декомпенсація та притаманний ЦД дисметаболічний фон, що обтяжує перебіг та прогноз ГСН.