Деякі аспекти сучасної діагносики захворювань шийки матки - Варченко, Ольга Юріївна; Граділь, Оксана Григорівна (ЛНМУ, 2019)
В ході дослідження була виявлена більш висока чутливість методу РЦ порівняно з ЦД для виявлення онкопатології шийки матки. Незважаючи на нещодавнє введення в клінічну практику, він уже визнаний найбільш ефективним способом ранньої діагностики раку шийки матки. Адже результативність високотехнологічної рідинної цитології досягає 96,7%, тоді як чутливість традиційної методики становить в середньому 80%, а в деяких випадках не перевищує і 40%.
Keywords: сучасна діагностика; шийка матки