Прогностичні антенатальні фактори ризику у формуванні гіпоксично-ішемічної енцефалопатії та їх кореляція із змінами рівней амінокислот у новонароджених - Гречаніна, Олена Яківна; Яновська, Ганна Олексіївна; Гречаніна, Юлія Борисівна (My University, 2017)
Ураження головного мозку в перинатальний період є основною причиною інвалідизації та дезадаптації дітей. У другій половині вагітності продовжується формування мозку - мієлінізація підкіркової білої речовини, розвиток синаптичних зв'язків, розвиток ГАМК-ергічної системи кори мозку; саме у цей період мозок максимально уразливий до гіпоксії-ішемії
Keywords: осложнения беременности; гипоксически-ишемическая энцефалопатия; аминокислоты; антенатальный