Питання персоніфікованого підходу у веденні пацієнтів старших вікових груп - Біловол, О.М.; Князькова, І.І. (My University, 2022)
У людей старшого віку вищі захворюваність і потреба в медичній допомозі. За спостереженнями, люди похилого віку споживають більш як третину лікарських засобів, які виробляються фармацевтичною промисловістю.Транспонувати фармакологічні ефекти ліків на хворих старших вікових груп складно. Це пов’язано з тим, що в клінічні дослідження неохоче включають пацієнтів похилого та старечого віку, тим паче довгожителів, оскільки компанії, які фінансують дослідження, часто встановлюють верхні вікові межі для участі в ньому. Крім того, виробники лікарських засобів також не приділяють належної уваги проблемі особливостей впливу препаратів на літніх людей.
Keywords: пацієнти похилого та старечого віку