Вплив аеробної фізичної активності на здоров'я людини - Булиніна, Оксана Дмитрівна; Кальченко, Марина Олегівна; Борщ, Андрій Андрійович (My University, 2025)
У сучасному суспільстві, де зростає рівень гипокінезії та пов’язаних із нею захворювань, аеробна фізична активність набуває особливого значення для підтримки здоров’я людини. У статті досліджується вплив аеробних навантажень (біг, ходьба, плавання, їзда на велосипеді тощо) на фізіологічні та психічні функції організму. Аналізуються наукові дані щодо позитивного впливу регулярних аеробних тренувань на серцево-судинну, дихальну, імунну системи, а також на метаболізм, нервову діяльність та психоемоційний стан.
Keywords: фізична активність; здоров'я; 2025у