Складності діагностики міксоматозного ураження серця - Молотягін, Дмитро Геннадійович; Кудрик, Олена Андріївна (My University, 2016)
Актуальність. Пухлинне ураження серця – маловивчена область клінічної медицини, що пояснюється відносною рідкістю даної патології, надзвичайно поліморфною її клінічною картиною і складністю прижиттєвої діагностики.Найчастіше (у 30,5% випадків) зустрічається міксоматозне ураження серця.Мета дослідження: провести аналіз існуючих даних щодо діагностики міксоматозного ураження серця. Висновки. Туморозне ураження серця є актуальним розділом кардіальної патології і становить інтерес для лікарів різних спеціальностей як патологія, що рідко зустрічається в клінічній практиці і має низький рівень настороженості, враховуючи різноманітність клінічного перебігу, а також відсутність чітких алгоритмів ведення таких пацієнтів, невелика кількість сучасної спеціалізованої літератури, складність проведення діагностичних процедур і торпідність до медикаментозної терапії.
Keywords: пухлини серця; міксоматоз; діагностика