Визначення сортиліну в оптимізації діагностики та лікування дисліпідемії у хворих на ішемічну хворобу серця та цукровий діабет 2 типу - Сипало, Анна Олегівна (My University, 2019)
Підвищення ефективності діагностики та лікування дисліпідемії у хворих на ішемічну хворобу серця та цукровий діабет 2 типу на підставі вивчення сортилінемії, показників вуглеводного, ліпідного обмінів, кардіогемодинаміки, а також особливостей ураження коронарних артерій. Для досягнення визначеної мети було сформульовано такі завдання дослідження: 1. Визначити роль сортиліну у формуванні різних типів дисліпідемій у хворих на ішемічну хворобу серця та цукровий діабет 2 типу. 2. Вивчити особливості ураження коронарних артерій у хворих на ішемічну хворобу серця в поєднанні із цукровим діабетом 2 типу в залежності від рівня сортиліну та типів дисліпідемій. 3. Дослідити показники вуглеводного та ліпідного обмінів, структурно-функціональні зміни лівого шлуночка в обстежених хворих. 4. Установити характер взаємозв’язків між рівнем сортиліну, показниками вуглеводного обміну, ліпідним профілем та кардіогемодинаміки у хворих на ішемічну хворобу серця із супутнім цукровим діабетом 2 типу. 5. Проаналізувати гіполіпідемічний ефект від застосування комбінації статинів з фібратами та омега-поліненасиченими жирними кислотами у хворих на ішемічну хворобу серця та цукровий діабет 2 типу на тлі стандартної терапії.