Імплементація всесвітнього досвіду вищої медсестринської освіти у Харківському національному медичному університеті - Оспанова, Тетяна Сунгашевна; Панченко, Микола Володимирович; Хіміч, Тетяна Юрїівна; Піонова, Олена Миколаївна (My University, 2018)
Мета. Аналіз моделей медсестринської освіти у світі та імплементації всесвітнього досвіду у Харківському національному медичному університеті. Основна частина. В статті проведено аналіз всесвітнього досвіду вищої освіти медсестeр та наведено структуру магістерської освіти медсестер у Харківському національному медичному університеті. Висновки. Вкрай необхідно виховання висококваліфікованого фахівця - магістра з медсестринства, який володіє методологією наукової та педагогічної діяльності для викладання медсестринства в університеті та наукової діяльності у медсестринській галузі.
Implementation of world-wide experience of higher nursing education in Kharkov National Medical University
Keywords: медсестринська освіта; магістратура з медсестринства