Оцінювання студентів з медичної біології у навчальному середовищі Moodle - Джамєєв, В.Ю.; Мещерякова, І.П.; Кузнецов, К.А. (My University, 2025)
У роботі розглянуто особливості оцінювання студентів з медичної біології в умовах дистанційного навчання на платформі Moodle. Окреслено проблеми організації опитування під час практичних занять та обмеженість часу для усного контролю знань. Проаналізовано різновиди тестових завдань, що застосовуються в курсі, зокрема завдання з вибором відповіді, відповідністю, визначенням пропущених слів, перетягуванням маркерів і роботою з зображеннями. Показано, як варіативність завдань підвищує достовірність оцінювання та знижує ризик використання сторонніх джерел. Підкреслено значення коректного добору типів завдань для різних розділів дисципліни та можливості Moodle забезпечити комплексний контроль знань здобувачів у дистанційному форматі.
Keywords: Moodle; медична біологія; тестові завдання; дистанційне оцінювання; освітні технології; 2025у/2024