Клініко-лабораторна характеристика гострих менінгококових та пневмококових нейроінфекцій у дорослих на сучасному етапі - Сохань, Антон Васильович (My University, 2018)
Визначено клініко-лабораторні особливості гострих менінгококових та пневмококових нейроін- фекцій у дорослих. Оцінювалися клініко-анамнестичні дані та показники клінічних аналізів крові, цереброспінальної рідини хворих у динаміці захворювання. За результатами аналізу отриманих даних установлено найтиповіші прояви гострих менінгококових та пневмококових нейроінфек- цій, лабораторні критерії для визначення тяжкості хвороби та прогнозу несприятливого пере- бігу хвороби.
Keywords: гострий менінгіт; менінгококова інфекція; пневмококова інфекція; діагностика