Саркіс-Іванова, Владислава ВадимівнаДзюба, Вікторія Сергіївна2016-12-132016-12-132016Саркіс-Іванова В. В. Патогенні властивості їстівних грибів? / В. В. Саркіс-Іванова, В. С. Дзюба // Медицина третього тисячоліття : збірник тез міжвузівської конференції молодих вчених та студентів, Харків, 19 січня 2016 р. / Харківський національний медичний університет. – Харків, 2016. – С. 393–394.https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/15300Актуальність дослідження обумовлена виявленням отруйних властивостей істівних грибів. В останні роки в їстівних грибах дослідниками відзначена висока концентрація пестицидів, важких металів, радіоактивних речовин, при потраплянні яких в організм людини розвивається отруєння. Таким чином, в зонах, що зазнали впливу хімічних речовин, їстівні гриби набувають токсичності і стають небезпечним для людини харчовим продуктом.ukістівні грибиотруєнняПатогенні властивості їстівних грибів?Thesis