Видовий склад мікробіоценозу піхви при сальпінгоофориті - Коновал, Анжела Олександрівна (My University, 2015)
При дослідженні оцінювали мікробіоценоз піхви у 70 пацієнток віком від 25 до 39 років з сальпінгоофоритом порівняно з пацієнтами без сальпінгоофориту (n=35). У пацієнток з сальпінгоофоритом відбуваються зміни мікрофлори піхви, які супроводжуються дискоординацією її функціонування як єдиної екосистеми, що проявляється порушеннями мікробіологічного статусу.
Keywords: сальпінгоофорит; мікробіоценоз піхви