Клінічний випадок: рідкісне судинне ураження товстої кишки - Журавльова, Лариса Володимирівна; Цівенко, Оксана Іванівна; Лахно, Ольга Вікторівна (My University, 2018)
У статті представлений клінічний випадок гемангіоми товстої кишки. Тривалий час пацієнтка спостерігалася з приводу виразкового коліту і гемороїдальних кровотеч і отримувала відповідне лікування. Проведення спіральної комп'ютерної томографії органів черевної порожнини та органів малого тазу в ангіорежимі дозволило встановити діагноз і визначити ступінь і вираженість ураження кишечника з переходом на органи малого тазу. Таким чином, наголошується на необхідності виконання стандартів діагностичного пошуку на всіх етапах. Найбільш інформативними дослідженнями в подібних випадках є ендоскопія і СКТ, які дозволяють детально візуалізувати і оцінити властивості аномалії.В статье представлен клинический случай гемангиомы толстой кишки. Длительное время пациентка наблюдалась по поводу язвенного колита и геморроидальных кровотечений и получала соответствующее лечение. Проведение спиральной компьютерной томографии органов брюшной полости и органов малого таза в ангиорежиме позволило установить диагноз и определить степень и выраженность поражения кишечника с переходом на органы малого таза. Таким образом, подчеркивается необходимость выполнения стандартов диагностического поиска на всех этапах. Наиболее информативными исследованиями в подобных случаях являются эндоскопия и СКТ, которые позволяют детально визуализировать и оценить свойства аномалии.The article presents a clinical case of a hemangioma of the large intestine. The patient was observed for ulcerative colitis and hemorrhoidal hemorrhages for a long time and received appropriate treatment. Performing a spiral computed tomography of the abdominal cavity organs and pelvic organs in angioregimen allowed to establish the diagnosis and determine the extent and severity of bowel involvement with the transition to pelvic organs. Thus, the need to comply with the standards of diagnostic search at all stages is emphasized. The most informative studies in such cases are endoscopy and SCT, which allow us to visualize and evaluate the properties of the anomaly in detail.
Keywords: гемангіома кишечника; диференціальна діагностика; шлунково-кишкові кровотечі; гемангиома кишечника; дифференциальная диагностика; желудочно-кишечные кровотечения; intestinal hemangioma; differential diagnosis; gastrointestinal bleeding