Мовленнєва компетентність медичних працівників у конфліктних ситуаціях: психологічні та лінгвістичні аспекти - Фоміна, Людмила Володимирівна; Fomina, Liudmila; Калініченко, Ольга Василівна; Kalinichenko, Olha (My University, 2024)
У статті проведено аналіз психологічних і лінгвістичних аспектів мовленнєвої комунікації лікаря. Розглянуто сутність професійної комунікації медичного працівника, сформовано тактику дій у конфліктних ситуаціях, описано психологічний портрет агресивного пацієнта.
Speech competence of medical professionals in conflict situations: psychological and linguistic aspects
Keywords: лікар; пацієнт; професійна комунікація; тактика спілкування; тип пацієнта; психологічний аспект; лінгвістичний аспект; тривожність; фази комунікації; doctor; patient; professional communication; communication tactics; type of patient; psychological aspect; linguistic aspect; anxiety; phases of communication; 2024у