Значення фосфоліпідів конденсату повітря, що видихається при прогнозуванні легеневих ускладнень у дітей хворих з гострою лейкемією - Макєєва, Наталія Іванівна; Коваль, Вікторія Андріївна (ВНМУ, 2023)
Фосфоліпіди входять до складу легеневих сурфактантів і альвеолоцитів. Визначення цього маркера в конденсаті повітря, що видихається може бути прогностичною ознакою легеневих ускладнень у дітей з гострим лейкозом.
Keywords: фосфоліпіди; сурфактант; діти; лейкемія; легеневі ускладнення; 2023у