Маркери функціонального стану нирок у пацієнтів із кардіоренальним синдромом ІІ типу - Руденко, Марина Ігорівна; Титова, Ганна Юріївна (My University, 2016)
Висновки. Більш виражені зміни показників – збільшення маркерів функціонального стану нирок (цистатину С, β2-мікроглобуліну сечі) визначалися у пацієнтів із поєднанням ішемічної хвороби серця з хронічною серцевою недостатністю та хронічним пієлонефритом. Звертає увагу більш виражене відхилення показнику канальцевих функцій β2-мікроглобуліну сечі у порівнянні з гломерулярними маркерами – швидкістю клубочкової фільтрації, цистатином С у всіх групах обстежених, що ілюструє переважання за термінами появи і ступенем порушень канальцевих функцій над клубочковими.
Keywords: хронічна серцева недостатність; ішемічна хвороба серця; хронічний пієлонефрит; функція нирок