Регулювання серцево-судинної системи - Самохвалов, Валерій Гаврилович (My University, 2012)
У людей розвинуті численні механізми регулювання серцево-судинної системи, які поліпшують кровопостачання активних тканин і збільшують або зменшують тепловіддачу шляхом перерозподілу крові.
Системне регулювання забезпечують вазоактивні речовини, що циркулюють у крові, і нерви, що іннервують артеріоли. Діаметр ємнісних судин також змінюється від впливом вазоактивних речовин крові і вазомоторних нервів. Системні механізми разом із місцевими забезпечують регулювання кровообігу в усьому організмі.
Keywords: серцево-судинна система; нервові та гуморальні механізми регулювання ССС