Реконцептуализация экологической идентичности в гендерном контексте - Карпенко, Катерина Іванівна (НУ "Острозька академія", 2016)
Екологічна ідентифікація розширює наше усвідомлення себе за допомогою визнання екологічної взаємозалежності. І, у свою чергу, наша моральна ідентифікація розширюється до включення природного середовища. У цьому контексті усвідомлення жінками своїх прав стримує само-руйнівний потенціал жертовної моралі. А усвідомлення чоловіками своєї відповідальності перед близькими людьми коректує потенціал байдужності моралі справедливості й повертає увагу з логіки морального вибору на його реальні наслідки
Keywords: етика турботи; етика справедливості; екологічна ідентифікація; гендерний контекст