Динаміка оцінки тяжкості поліорганної дисфункції у хворих з абдомінальним сепсисом при різних складах рідинної ресусцітації - Хижняк, Анатолій Антонович; Курсов, Сергій Володимирович; Науменко, Віктор Олександрович (My University, 2013)
Додавання до складу інфузійної терапії кристалоїдами у хворих з абдомінальним сепсисом колоїдних розчинів в дозі 15,0±2,0 мл/кг на добу сприяло зменшенню проявів поліорганної дисфункції, летальності
Keywords: сепсис; ресусцітація; поліорганна дисфункція; рідинна ресусцітація; абдомінальний сепсис; колоїдні розчини