Сцинтиграфічна оцінка динаміки кісткових метастазів в процесі лікування 153Sm-оксабіфором - Паскевич, Ольга Іванівна; Грушка, Ганна Василівна; Астап’єва, Ольга Миколаївна; Ткаченко, Григорій Іванович; Савченко, Антоніна Степанівна (My University, 2015)
Метастатичне ураження кістяка супроводжується кістковим болем, який є частим симптомом у онкологічних пацієнтів, що суттєво призводить до погіршення якості життя. Лікування кісткових метастазів повинно бути комплексним, і радіонуклідна терапія (РНТ) займає важливе місце серед відомих методів терапії, таких як: дистанційна гамма-терапія, хемотерапія, гормонотерапія [1]. Однак, паліативна терапія кістяка при метастатичній хворобі є складною частиною онкології. Перспективним напрямком є застосування змішаних гамма-бета-електрон-випромінюючих радіофармпрепаратів (РФП), перевагою яких є можливість візуалізації (завдяки гамма-випромінюванню), як метастатично уражених ділянок і вогнищ з фіксацією РФП на «залишкових» активностях» після проведення радіонуклідної терапії.
Keywords: сцинтиграфічна оцінка; метастатичне ураження; паліативна терапія