Бокаріус Микола Миколайович – видатний судовий медик і криміналіст. До 125-річчя від дня народження: життєопис і біобібліографічний покажчик - Шевчук, В.М.; Дунаєв, О.В.; Мусієнко, О.Л.; Брагінська. В.В. (My University, 2024)
2024 рік є визначальним в історії Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.У цьому році виповнюється 220 років із дня заснування самого університету – у минулому це був юридичний факультет Харківського імператорського університету. Історія та розвиток нашого університету тісно пов’язані з діяльністю видатних науковців і практиків, які зробили вагомий внесок у станов- лення та розвиток вітчизняної науки. В історії Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого й харківської юридичної школи є багато видатних постатей та славних імен, які стояли біля витоків формування і становлення правничої науки в Україні, зробили значний внесок у юридичну практику. Серед них особлива роль належить професору Миколі Миколайовичу Бокаріусу (28 червня 1899 року – 2 листопада 1966 року) як першому завідувачу кафедри криміналістики та судової медицини Харківського юридичного інституту, одному із фундаторів харківської криміналістичної наукової школи.
Keywords: судовий медик; криміналіст; історія; судово-медична експертиза; 2024у