Біохімічні показники дезадаптації при впливі електромагнітного випромінювання в умовах холодового стресу - Завгородній, Ігор Володимирович; Абрамова, Лілія Павлівна; Перцев, Дмитро Павлович; Літовченко, Олена Леонідівна; Векшин, Віталій Олександрович (My University, 2014)
В статі наведені результати встановлення біохімічних критеріїв розладів у системі адаптаційного регулювання функцій організму лабораторних тварин, які знаходилися під впливом електромагнітного випромінювання в умовах холодового стресу. Доведено, що сполучена дія електромагнітного випромінювання та позитивної низької температури призводить до явищ оксидативного стресу, зниженню активності ферментів, явищам дисліпротеїдемії, змінам функціонального стану нирок.
Keywords: сполучена дія; електромагнітне випромінювання; позитивно низької температури; розлади адаптації; біохімічні критерії