Алкілування похідних 3-[2-(1h-імідазол-2-іл)-алкіл]-2-тіоксо-2,3-дигідротієно[3,2-d]піримідин-4(1н)-онів та 3-[2-(1h-імідазол-2-іл)-алкіл]-2-тіоксо-2,3- дигідрохіназолін-4(1н)-онів - Завада, Оксана; Ткаченко, Олена; Журавель, Ірина (Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди, 2019)
Здійснено цілеспрямований синтез нових похідних імідазолу, які перспективні як потенційні протигрибкові та протимікробні засоби. Реакцією алкілування3-[2-(1H-імідазол-2-іл)-алкіл]-2-тіоксо-2,3-дигідротієно[3,2-d]піримідин-4(1н)-онів та 3-[2-(1H-імідазол-2-іл)-алкіл]-2-тіоксо-2,3-дигідрохіназолін-4(1н)-онів одержано ряд нових біологічно активних сполук, за допомогою методів віртуального скринінгу досліджено їх фармакологічний потенціал.
Keywords: протимікробні лікарські засоби; протигрибкові лікарські засоби; похідні імідазолу; алкілування