Порушення вуглеводного обміну у гіпертензивних пацієнтів з ожирінням - Гопцій, Олена Вікторівна; Степанова, Олена Володимирівна (My University, 2013)
Отримані результати свідчать про чітке підвищення рівня артеріального тиску, антропометричних показників та показників вуглеводного обміну у крові пацієнтів з АГ паралельно підвищенню вмісту лептину в крові, що підтверджує вплив лептину на синтез інсуліну та на інсулінові клітинні рецептори
Keywords: артеріальна гіпертензія; ожиріння; вуглеводний обмін