Науково-дослідний алгоритм лікування пацієнтів з метаболічно-асоційованою стеатотичною хворобою печінки в поєднанні з гіпертонічною хворобою I-II стадій - Железнякова, Наталя Мерабівна; Александрова, Тетяна Миколаївна; Молодан, Володимир Ілліч; Просоленко, Костянтин Олександрович; Панченко, Галина Юріївна; Гопцій, Олена Вікторівна; Візір, Марина Олексанрівна (Державна організація «Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій», 2026)
Даний алгоритм розроблений для лікувальних закладів терапевтичного профілю як спосіб лікування пацієнтів з метаболічно-асоційованою стеатотичною хворобою печінки в поєднанні з гіпертонічною хворобою I-II стадій, який включає додаткове призначення до базисної терапії МАСХП периндоприлу у дозі 8 мг на добу та адеметіоніну за схемою 800 мг внутрішньовенно перші 15 днів з подальшим пероральним прийомом в дозі 500 мг 2 рази на день тривалістю до двох місяців.
Keywords: науково-дослідний алгоритм; метаболічно-асоційована стеатотична хвороба печінки; гіпертонічна хвороба; 2026у