Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/9449
Назва: Гіперапелінемія - допоміжний діагностичний маркер ЦД 2 типу
Автори: Журавльова, Лариса Володимирівна
Шеховцова, Юлія Олександрівна
Теми: ІМТ
підвищена маса тіла
цукровий діабет типу 2
апелін
Дата публікації: 2015
Бібліографічний опис: Журавльова Л. В. Гіперапелінемія – допоміжний діагностичний маркер ЦД 2 типу / Л. В. Журавльова, Ю. О. Шеховцова // Ендокринологія. – 2015. – Т. 2, № 2. – С. 490–494.
Короткий огляд (реферат): Резюме. Ціль дослідження – вивчення взаємозв’язків між показниками вуглеводного обміну та концентраціями апеліну у плазмі крові у хворих на цукровий діабет 2 типу (ЦД2) з різним фенотипом. Матеріали та методи. Було обстежено 32 хворих на ЦД2 з різним фенотипом (13 чоловіків та 19 жінок, середній вік 56,77 ± 1,79 років). Контрольну групу склали 20 практично здорових осіб. Результати. Встановлені достовірне підвищення вмісту цього адипоцитокіну та наявність значимих кореляційних зв’язків між індексом маси тіла, апеліном та показниками вуглеводного обміну. Висновки. Підвищення рівнів апеліну в крові та зв'язок цього адипоцитокіну з антропометричними показниками та показниками вуглеводного обміну дає можливість припустити, що при підвищеній масі тіла активуються та поглиблюються механізми впливу гормонів жирової тканини на метаболічний статус.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/9449
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 3 та ендокринології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гіперапелінемія_-_допоміжний_діагностичний_маркер_ЦД_2_типу.pdf492,55 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.