Стосовно імплементації зарубіжних психотерапевтичних підходів у систему охорони психічного здоров’я населення України в умовах війни

Thumbnail Image

Date

2024-02-29

Authors

Некрасова, Наталія Олександрівна
Маркова, Маріанна Владиславівна
Коростій, Володимир Іванович
Дарій, Іван Володимирович

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна

Abstract

Проведений аналітичний огляд патогенетичних передумов для імплементації досвіду західних лікарів з реабілітаційних заходів та заходів психологічної підтримки. Імплементація стратегій, направлених на попередження психічних захворювань через освіту, зменшення стресу та розвиток психосоціальної підтримки може допомогти зменшити поширення факторів ризику для розвитку психічних проблем. Обґрунтування імплементації західного досвіду є важливим для удосконалення надання допомоги в системи психічного здоров’я в Україні, яка буде відповідати сучасним стандартам та враховувати особливості української культури та суспільства. У той же час забезпечення ефективної реабілітації для постраждалих є актом визнання їхньої гідності та прав на повноцінне життя.

Description

Keywords

ментальне здоров’я, впровадження, психотерапевтичні заходи, 2024у

Citation

Стосовно імплементації зарубіжних психотерапевтичних підходів у систему охорони психічного здоров’я населення України в умовах війни / Н. О. Некрасова, М. В. Маркова, В. І. Коростій, І. В. Дарій // Психіатрія, неврологія та медична психологія. ─ 2024. ─ Т. 11, № 1 (23). ─ С. 84–95.