Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/15333
Назва: Amino acid composition of Veronica teucrium L. herb
Автори: Osmachko, А.
Kovaleva, A.
Goryacha, О.
Avidzba, Julia
Теми: Veronica teucrium L.
amino acids
paper chromatography (PC)
high performance liquid chromatography (HPLC)
Дата публікації: 2016
Бібліографічний опис: Amino acid composition of Veronica teucrium L. herb / А. P. Osmachko, A. M. Kovaleva, О. V. Goryacha, Yu. N. Avidzba // Der Pharma Chemica. – 2016. – № 8 (10). – С. 216–220.
Короткий огляд (реферат): By HPLC method amino acid composition of V. teucrium L. herb had been studied, 23 amino acids have been identified and quantified, of which 21 are free and 19 are bound, 10 essential amino acids have been found – threonine, valine, methionine, isoleucine, leucine, phenylalanine, lysine, histidine, tyrosine and arginine. The content of free amino acids is 0.48%, the total content of amino acids after hydrolysis – 2.37%, the content of bound amino acids – 2.03%. In V. teucrium L. herb quantitatively dominated (mg/100g) arginine, serine, glycine, proline, phenylalanine, leucine, threonine and histidine. Among free amino acids asparagine and aspartic acid, alanine, glutamic acid and γ-aminobutyric acid dominated. Among bound amino acids the dominant were serine, arginine, glycine, threonine, proline, leucine, phenylalanine, histidine.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/15333
ISSN: 0975-413X
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра клінічної лабораторної діагностики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
mino acid composition of Veronica teucrium L. herb.pdf161,65 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.