Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/15333
Название: Amino acid composition of Veronica teucrium L. herb
Авторы: Osmachko, А.
Kovaleva, A.
Goryacha, О.
Avidzba, Julia
Ключевые слова: Veronica teucrium L.,
amino acids
paper chromatography (PC)
high performance liquid chromatography (HPLC).
Дата публикации: 2016
Библиографическое описание: Amino acid composition of Veronica teucrium L. herb / А. P. Osmachko, A. M. Kovaleva, О. V. Goryacha, Yu. N. Avidzba // Der Pharma Chemica. – 2016. – № 8 (10). – С. 216–220.
Краткий осмотр (реферат): By HPLC method amino acid composition of V. teucrium L. herb had been studied, 23 amino acids have been identified and quantified, of which 21 are free and 19 are bound, 10 essential amino acids have been found – threonine, valine, methionine, isoleucine, leucine, phenylalanine, lysine, histidine, tyrosine and arginine. The content of free amino acids is 0.48%, the total content of amino acids after hydrolysis – 2.37%, the content of bound amino acids – 2.03%. In V. teucrium L. herb quantitatively dominated (mg/100g) arginine, serine, glycine, proline, phenylalanine, leucine, threonine and histidine. Among free amino acids asparagine and aspartic acid, alanine, glutamic acid and γ-aminobutyric acid dominated. Among bound amino acids the dominant were serine, arginine, glycine, threonine, proline, leucine, phenylalanine, histidine.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/15333
ISSN: 0975-413X
Располагается в коллекциях:Наукові праці. Кафедра клінічної лабораторної діагностики

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
mino acid composition of Veronica teucrium L. herb.pdf161,65 kBAdobe PDFЭскиз
Просмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.