Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/981
Title: Гормони жирової тканини та неоптерін у розвитку атеросклерозу у хворих на стабільну стенокардію та ожиріння
Authors: Габісонія, Тамарі Несторівна
Keywords: гормони жирової тканини
неоптерін
атеросклероз
Issue Date: 2012
Citation: Габісонія Т. Н. Гормони жирової тканини та неоптерін у розвитку атеросклерозу у хворих на стабільну стенокардію та ожиріння / Т. Н. Габісонія // Мультидисциплінарний підхід – ключ до успішної терапевтичної науки та практики : матеріали науково-практичної конференції, Харків, 18 жовтня 2012 р. – Харків, 2012. – С. 49.
Abstract: На сучасному етапі багато уваги приділяється вивченню адипонектину , який декретується у білій жировій тканині . Також залишаються актуальними питання активації вісфатину у хворих на ожиріння, як регулятора атерогенезу. Цікавість у науковців визиває неоптерін, який є маркером запалення та інтегральним показником активації імунозапальної системи. Також підвищення рівня концентрації неоптеріну виявляється у хворих з атеросклерозом аорти, коронарних артерій, периферійних артерій.
Description: На основі наявних знань з’ясувати роль адипокинів ( адипонектин та вісфатин) у розвитку атеросклеротичного процесу коронарних артерій в залежності від рівня маркера запалення неоптеріну у хворих на стабільну стенокардію та ожиріння.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/981
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра внутрішньої медицини № 2 і клінічної імунології та алергології ім. ак. Л.Т. Малої

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Тези Габисония 2012 мультидисциплинарній подход.doc28 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.