Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/9642
Title: Порівняльне дослідження ефективності дії деяких препаратів у формі мазей і розчинів на стандартні та госпітальні штами бактерій
Authors: Штанюк, Євгенія Анатоліївна
Безугла, Олена Петрівна
Ляпунов, Микола Олександрович
Мінухін, Валерій Володимирович
Keywords: антибактеріальна дія
бактерії
діоксидин
клінічні штами
мазь
розчин
Issue Date: 2015
Citation: Порівняльне дослідження ефективності дії деяких препаратів у формі мазей і розчинів на стандартні та госпітальні штами бактерій / Є. А. Штанюк, О. П. Безугла, М. О. Ляпунов, В. В. Мінухін // Світ медицини та біології = World of medicine and biology. – 2015. – № 2 (50). – С. 198–202.
Abstract: Методом дифузії в агар досліджено антибактеріальну дію деяких препаратів у формі мазей та розчинів по відношенню до стандартних штамів S. aureus, E. coli та P. аeruginosa, а також клінічних штамів цих бактерій з полірезистентністю до антибіотиків. Препарати з діоксидином виявили високоефективну антимікробну дію щодо резистентних до антибіотиків клінічних штамів бактерій і мали у цьому перевагу перед іншими дослідженими препаратами, зокрема, перед мазями з офлоксацином та левоміцетином. Показано, що для виявлення високоефективної антибактеріальної дії відносно госпітальних штамів бактерій діоксидин слід включати у склад препаратів для місцевого лікування ран у концентраціях від 1,0 % до 1,5 %.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/9642
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра мікробіології, вірусології та імунології імені професора Д.П. Гриньова

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Shtanyuk EA article Poltava.doc128 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.