Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/9448
Назва: Діагностичні маркери та спосіб прогнозування розвитку хронічного панкреатиту при цукровому діабеті 2-го типу
Автори: Журавльова, Лариса Володимирівна
Шеховцова, Юлія Олександрівна
Теми: діагностичні маркери
прогнозування
цукровий діабет типу 2
хронічний панкреатит
Дата публікації: 2015
Бібліографічний опис: Журавльова Л. В. Діагностичні маркери та спосіб прогнозування розвитку хронічного панкреатиту при цукровому діабеті 2-го типу / Л. В. Журавльова, Ю. О. Шеховцова, О. В. Арсен`єв // Міжнародний ендокринологічний журнал. – 2015. – № 3 (37). – С. 24–31.
Короткий огляд (реферат): Ціль роботи – визначення діагностичних маркерів та способу прогнозування хронічного панкреатиту (ХП) у хворих на цукровий діабет типу 2 (ЦД2). Матеріали та методи. Обстежено 94 пацієнта на ЦД2 (33 чоловіка та 61 жінка) середнім віком 58,94±1,02 років, з яких 32 пацієнта з ізольованим ЦД2 склали 1 групу, а 62 пацієнта, яким був встановлений діагноз ХП, склали 2 групу. Результати та обговорення. Відмічено вирогідне підвищення плазмових рівнів апеліну та ФНП-α, а також погіршення показників вуглеводного, ліпідного обмінів та функціонального стану підшлункової залози у хворих з поєднаним перебігом ХП та ЦД2. Встановлений зв`язок між рівнями апеліну, ФНП-α та показниками вуглеводного, ліпідного обмінів та функціонального стану підшлункової залози (ПЗ) у хворих з коморбідною патологією. Був розроблений спосіб прогнозування ХП у хворих на ЦД2. Висновки. В результаті проведеного дослідження були виявлені основні діагностичні маркери ХП у хворих на ЦД2, до яких відносяться СРП, α-амілаза, апелін та еластаза-1.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/9448
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 3 та ендокринології



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.